Brandweerwagens


Brandweerwagens hebben we in verschillende soorten, afmetingen, merken en modellen te koop. Ze worden ingezet voor verschillende doeleinden. Hierbij kan in eerste instantie gedacht worden aan het uitrukken voor het blussen van een brand zoals: een bosbrand, heidebrand, woningbrand, bedrijfsbrand. Een tweedehands brandweerauto wordt echter ook vaak ingezet bij calamiteiten in het verkeer of industrieterrein. Bij TopTrucks vindt u een ruim assortiment van oude brandweerwagens die te koop worden aangeboden.

48 resultaten

Oude brandweerwagens en de uitrusting

Brandweerwagens worden, zoals gezegd, gebruikt voor verschillende doeleinden. De uitrusting van een oude brandweer loopt daardoor ook zeer uiteen, we hebben voertuigen staan met als opbouw: ladderwagen, tankwagen of blusvoertuig maar ook als assistentiewagen, redvoertuig en veiligheidswagen staan ze in ons assortiment. Ook kan een brandweerwagen voorzien zijn van een haakarm voor het vervoeren van een container of unit. Zelfs als het zwaarder moet en u een crashtender zoekt, welke vaak op vliegvelden ingezet worden met waterkanon en schuim of poeder voor het blussen van een vliegtuig, kunt u bij ons slagen.

Oude brandweerauto ombouwen

Een oude brandweerwagen wordt ook vaak gebruikt als expeditievoertuig of als basis voor het ombouwen tot camper. Het zijn vaak 4x4 aangedreven voertuigen waardoor ze geschikt zijn om moeilijke omstandigheden te trotseren. De opbouw van een camper regelt men zelf. Doordat veel brandweerwagens voorzien zijn van een crewcab, ook wel een dubbele cabine genoemd, zijn deze oude brandweren uitermate geschikt om meerdere personen mee te nemen en te vervoeren.

Brandweerwagen kopen of verkopen?

Een oude brandweerauto kopen of verkopen doet u eenvoudig en snel via TopTrucks. In ons assortiment vindt u grote merken als: Mercedes-Benz, Renault, MAN en Unimog. Wij verkopen onze (2ehands) trucks over de hele wereld. Hierdoor vindt u ook minder bekende merken als: Iveco, DAF en Thomas. De inkoop vindt vooral binnen Europa plaats.

Dus bent u op zoek naar een oude brandweer voor professioneel gebruik, bent u bijvoorbeeld als verzamelaar op zoek naar een Amerikaanse brandweerauto of gaat u er hobbymatig mee aan de slag? Bij TopTrucks wordt een uitgebreid assortiment oude brandweerwagens te koop aangeboden.