Kraanwagens


Een kraanwagen of autokraan is een vrachtwagen waarop een kraan / telescopische mast is gemonteerd. Veelal is deze mast uitgerust met een kolom, een giek met een uitschuifdeel. Om de mogelijkheden te vergroten kan zelfs nog een (fly)jib gemonteerd worden. Kraanwagens worden vaak gebruikt voor laad- en loswerkzaamheden in de bouw. Bij TopTrucks vindt u een ruim assortiment vrachtwagens met kraan die te koop worden aangeboden.

8 resultaten

Vrachtwagen met kraan kopen

De mogelijkheden van een kraanwagen zijn erg divers. Vanwege de vele mogelijkheden en extra functies waarmee een autokraan uitgevoerd kan worden, kan een een kraan ook hydraulische aanbouwdelen bevatten om het laden en lossen nog makkelijker te maken. Hierbij kunt u denken aan: een rotator, een knijperbak (of schaalknijper), een pallethaak (of lepel), een lier of een (last)haak. Daarnaast verschillen kranen op diverse vlakken hefcapaciteit, reikwijdte en snelheid. Kijk voor het kopen dan ook goed naar de uitgebreide specificaties van de truck.

Kaanwagen gebruik

Kraanwagens worden vaak gebruikt op een bouwterrein. Dankzij uitschuifbare stempels die de stabiliteit vergroten zijn ze zowel in te zetten op verhard als onverhard terrein. Een autokraan mag op openbare wegen en snelwegen rijden en kennen een maximale snelheid van ongeveer 90 km/uur. Net als een terrein- of houtkraan zijn ze soms voorzien van een tweede cabine van waaruit de kraan kan worden bestuurd.

Kraanwagen kopen of verkopen?

Een tweedehands kraanwagen kopen of verkopen doet u eenvoudig en snel via TopTrucks. In ons assortiment vindt u grote merken als: MAN, Mercedes-Benz, Iveco en Renault. Wij verkopen onze (2ehands) trucks over de hele wereld. Hierdoor vindt u ook minder bekende merken als: DAF. De inkoop vindt vooral binnen Europa plaats.

Dus bent u op zoek naar een kraanwagen voor professioneel gebruik of gaat u er hobbymatig mee aan de slag? Bij TopTrucks wordt een uitgebreid assortiment vrachtwagen met kraan te koop aangeboden.